Followers

Pages

Tuesday, November 27, 2012

masak memasak #1

hai. hye. hi.
banyak ejaan kan?
tapi bukan itu topiknya ;).
tadi mia try buat lempeng.
tapi yang biase2 je. 
nnati try yang lebih special maybe ;)


ini dia..
sedap kalau makan dengan kari daging ke kann.
tapi ni mia makan dengan ayam masak merah.
not bad la rasa dia ;)

korang try la :)

#jaga diri. jaga iman#
#assalamualaikum#

Friday, November 23, 2012

WISHLIST!

assalamualaikum :)
ape khabar?
harap sehat la ye.
mia?
alhamdulillah.
sihat :)

wish list. setiap insan pasti ade wish list dalam hidup diorang kan.
oke. sekarang mia nk kongsi sikit wishlist mia dengan korang.
manelah tahu ade orang sudi tunaikan ke. haha
~berangan je keje kau kan mia..~

oke. 
YANG PERTAMA

-family sentiasa sehat.selamat. bahagia dan berjaya dunia dan akhirat-


YANG KEDUA
tentulah nak datang sini :') hope one day! ameenn


YANG KETIGA 

 handphone. sekarang tengah gilekan jenama samsung. why? do know why!
either S ADVANCE or SII
samsung Galaxy SII
samsung Galaxy S advance


YANG KEEMPAT

camera!
dah lame nak ade camera sendiri. tapi xde rezeki lagi. no hal lah  ;)

d5100

YANG KELIMA
jeng jeng jeng!
kereta. jenama?
LAMBORGHINI.
aik. tapi kenape gambar kat bawah ni BMW?
haa.
Sebabnya. mia tahu mia tak mampu nak beli 'kepala lembu' tu. hahaha
tapi BMW pun mahal kan?
takpela. kate wishlist!
kalu dapat pakai myvi ke. viva ke. tu pun dah oke.
kancil pun oke maa..
asal dapat kesane kesini ;)
 
BMW

p/s: saje je buat wishlist. sebabnya. kebosanan melanda di waktu sebegini. sekian ;)

#jaga diri. jaga iman#
#Assalamualaikum#





Saturday, November 17, 2012

1ST MEGA-GIVEAWAY BY GIRL ON THE SLOPE


#first time. #saja cuba. #menang kalah no hal. #tengok sepupu join. #try la jugak (jom join ramai-ramai). 

#jaga diri. jaga iman#
#assalamualaikum#

Friday, November 16, 2012

Maal Hijrah & birthday

assalamualaikum :)
apa habaq semua?
ceq arap sehat la na..

ceq rasa dah lama ceq dok update blog ni kan.

ada dua perkara yang mia nak post untuk entry kali ini..
first ialah sempena maal hijrah
selamat maal hijrah buat semua umat islam. semoga tahun baru ni lebih baik lebih berkat.lebih meriah dari yang sebelumnya. harap tahun baru ni kita sama sama dapat berubah ke arah kebaikan. dapat meningkatkan lagi ketaqwaan dalam diri ni. aminn.. 
ayuhh. kita berazam untuk berubah ke arah kebaikan.
buang yang keruh ambil yang jernih. maafkan segala salah dan silap orang terhadap kita pada tahun yang lepas. tahun baru ni. buka buku baru tutup buku lama :)
semoga amal ibadat kita tahun lepas diterima Allah.
semoga kesalahan kita tahun lepas diampuni Allah :)
insya-Allah..

buat semua, "kopi" dari encik google.


dan second!
arini 16/11/2012
hehe. saye tahu awak semua dah tahu. tapi nak bagitau jugak.

saya sebenarnye nak ucapkan SELAMAT HARI JADI buat orang orang yang berkenaan.
pertama
HamiAsraff (antara blogger yang saya minati dan kagumi)
kedua
AzizulHanif (dia adalah dua pupu saya)
ketiga
HzqNasa (dia adalah senior saya yang selalu saya cari gaduh)
terakhir
AinSalleh (dia adalah kesayangan saya walau kitorang baru kenal dalam satu kelab. die sangat lemah lembut)

ni untuk anda berempat

May Allah bless all of u alwayzz ;)

sekarang dah pukul 2.28 pagi, jadi kene tido! esok nak keluar ;)

#jaga diri. jaga iman#
#Assalamualaikum#

Friday, November 9, 2012

alhamdulillah

fuhhhhhhhhhh~
debaran dah hilang
ingat tadi pukul 1.30 kalau result tak keluar, nak tido je
alih alih duk refresh
pukul 1.19 dia keluaq :)

takut weyh!
tapi alhamdulillah semua lulus ;)
walaupun maintain je pointer
its okay ;)

tapi agak down sikit. kenape?
biarla rahsia :)

#jaga iman. jaga diri#
#assalamualaikum#

Thursday, November 8, 2012

cuak

cuak gile nak tunggu result keluar
cuak gile bile result nak keluar
cuak gile nak tunggu reaksi lepas dapat result
cuak
cuak
cuka! eh? eh?
cuak la


cuak ialah takut; gentar: Pd zaman darurat dahulu, saya berasa ~ tiap-tiap kali melalui jalan ini. mencuakkan menimbulkan rasa cuak; menyebabkan cuak: Aksi-aksi itu ~ para penonton. #google

#jaga diri. jaga iman#
#Assalamualaikum#

Wednesday, November 7, 2012

wordless wednesday #meng'kreatif'kan diri ini



#jaga diri. jaga iman#
#assalamualaikum#

p/s: 9 nov name blog akan ditukar! maybe :)

Sunday, November 4, 2012

time to change

just to tell all of u that
i will change from 
loveyourshortlife.blogspot.com to AmiliAminudin.blogspot.com.

when?
no idea.
coming soon :)

why?
more confident maybe!
 
okay then
enjoy guys.

#jaga diri. jaga iman#
#assalamualaikum#

Saturday, November 3, 2012

DOWN

hye (baca dalam keadaan tak bermaya)
huhu

ape korang rasa. bile ade something yang korang try buat the best dan mende tu tak menjadi.
down kan?
hurm.
bagusla kalau korang rasa apa yang mia rasa sekarang
apa?
tak rasa?
fine. pergi cari perasa tu dulu. baru datang baca lagi.
oke.
bye


#jaga diri. jaga iman#
#assalamualaikum#


p/s: sile terus asa even ape yang korang plan or ape yang korang buat tak menjadi.. Allah lebih mengetahui apa yang baik untuk kita. oke? ;)

3 november

keeebaaaabbbbooommm! 
hepy bfday to my sisters :)
si kembar
titie n ninie tu
sayang korang gile gile :)
bukan korang yang gile.
tapi saya sayang awak berdua sangat sangat ;)
hehehe

semoga sentiasa bahagia n berjaya di dunia dan akhirat;)

ni khas untuk awak ni =)

semoga hubungan kita terjalin dengan lebih indah dan semoga ianya terus kekal hingga akhir hayat saya
:)
thanks for being a wonderful girl in my life
both of you such a things that make me happy in my life.
i love you like a love song babyh! =p

again n again


love you babe ;)

welcome to 20th ;)
#jaga diri. jaga iman#
#assalamualaikum#