Followers

Pages

Monday, July 29, 2013

Topup Giveaway by Nur Nabilah

Assalamualaikum
Topup Giveaway by Nur Nabilah

Klik banner untuk join!!

Topup giveaway ini dianjurkan oleh Nur Nabilah. Hadiah-hadiah disponsor oleh Najihah , Izyan , Asma , Najwa , Na'na , Adila , Amalyna , Hidayah , Ezzatie , Ryna , Ierah dan Wawa. Sebanyak 19 topup yang bernilai RM113 kesemuanya untuk dimenangi!! Jom join giveaway ini.



*saye pengguna celcom.digi* :D

Saturday, July 20, 2013

birthday!

alhamdulillah. hari ni, 20th july genap umur 21 tahun :) alhamdulilah. Allah masih pinjamkan nyawa untuk terus beribadat dan terus menghambakan diri kepada DIA yang ESA :)

terima kasih tak terhingga buat family yang bagi hadiah, buat kawan kawan yang bagi ucapan. buat senior yang ucap.. :D and buat junior yang gile gile tu (call aku, aku dah tahu ape korang nak buat sebenarnye. hahaha). ape ape pun, thanks okay :D.. appreciate it :D

Friday, July 19, 2013

nineteen july two thousand thirteen

apa yang ada pada 19 july 2013? oke. pada insan biasa maybe ia x bermakna. BUT! untuk para siswa/i lepasan diploma uitm tidak. 19 july adalah hari yang mendebarkan. pada tarikh ini la, result penerapan kitorang akan keluar. result untuk kat mana kitorg sambung for degree.. takut uollss..

apa yang iolls (tetibe tukar panggilan) harapkan, dapat yang sama dengan geng geng baik. (GG).. harap sangat kitorg dapat tempat sama except wawa. untuk wawa, saye doakan dia dapat tempat yang paling dekat dengan umi die. senang. nanti adik(adikwawa) smbung belajar nanti, siapa nak temankan umi dia. at least, kalau dia dapat dekat, dia boleh balik selalu. :) berbalik pada result.. harap harap sangat itu result terbaik untuk kitorg. Allah knows what is the best for us.

semoga result yang keluar pada hari jumaat ni, dalam bulan ramadhan ni, dapat memberi sinar kebahagiaan buat kami.. semoga kami tabah dan redha apa jua result yang mendatang..

and  and
buat semua lepasan diploma yang sedang tnggu result macm iolls ni, gudluck korang. semoga kita dapat result yang terbaik.

with love,
AA

Thursday, July 18, 2013

life must go on

kehidupan.. menjalani kehidupan bukanlah satu benda yang senang dan mudah.. kehidupan ni penuh dengan warna warni, sebabnya, kehidupan kita penuh dengan dugaan.. kadang bahagia kadang duka. tapi dengan dugaan ini akan buat kita lebih tabah. kuat. berani dan lebih matang.. Allah ciptakan dugaan buat kita agar kita terus mencari dan bergantung pada-Nya. DIA suka akan hamba yang sering meminta pertolongan dari-Nya.. ingatlah.. kehidupan ini hanya sementara. namun dalam sementara itula, pelbagai dugaan yang perlu kita tempuh demi meraih akhirat yang sempurna.. insya-Allah :)

masing masing ada kehidupan masing masing. setiap orang ada masalah. setiap orang ada tanggunggjawab. setiap orang ada dugaan tersendiri.. kita sebagai manusia, takkan boleh expect yang orang orang disekeliling kita akan ada sentiasa dengan kita. kita kene sedar. mereka pun ada masalah dan ade tanggunggjawab.. kite sebagai orang yang rapat kene faham, redha dan memaafkan mereka kerana mungkn disaat kita memerlukan mereka, mereka tiada kerana ada yang lebih memerlukan mereka daripada kita memerlukan mereka. faham kan? simple. dan mungkin mereka tiada bersama kita kerana mereka sedang mempunyai masalah dan mereka tidak mahu berkongsi dengan kita kerana mereka tidak ingin kita turut merasai kesedihan yang melanda mereka. husnuzon la. sifat ini akan membuatkan kita lebih tenang.

ape yang boleh mia bagitau. setiap ujian, ada ganjaran. hadapi dengan senyuman.. bak kate shaheizy sam. biar orang buat kita. jangan kita buat orang. kata kata tu sentiasa mia pegang. dan biarlah orang nak kata ape kat kita. asal kita tahu apa yang kita buat. dan asalkan Allah sentiasa bersama kita. itu yang penting. Allah sentiasa ada dengan kita walau dimana kita berada dan dalam keadaan mana sekalipun :) apa pun yang terjadi. everythings gonna be okay :D hehee..


p/s: kepada sesiapa yang saya buat silap. maafkanlah diri ini. bagitau apa salah dan silap saya. jangan pendamkan. saya takkan dapat perbaiki diri jika tidak ketahui apa salah saya. dan satu, fahamilah. saya insan biasa yang penuh dugaan dan kadang terlupa janji.. mungkin bukan terlupa. tapi janji yang belum ditunaikan kerana kekangan yang penuh melanda diri yang khilaf ini :)

assalamualaikum

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com




*ade jugak blog yang saye tak jumpe dekat mane butang follow die :(.. xpela. just try.

Wednesday, July 17, 2013

hepy befday!

putih: ezzati maroon:amilia biru:raihan


assalamualaikum...........

selamat hari jadi buat sahabat dunia akhirat Amilia Aminudin dan Raihan Zuliati Zahari iaitu Ezzaty Aizul.. selamat ulang tahun yang ke 21.. moge bhgia sentiasa.. mek ti, terima kasih untuk segalanya sahabat. kite kwn baik lebih kurang 10 tahun dh. mek ang je baru 5 6 thun  hahaha. dop kisah la lame mane pun kite kawan, asalkan kita bahagiaaa... rindu ke mu mekti er.. mu la geng baik aku hok susah sangat aku nak jupe.. blajor jauh. balik pun sehari dua je.. sabor je. hahaha.. tapi demi masa depan mu, aku ngn mek ang redha. hahaha. semoga mu sentiasa brjaye dunia akhrat.. kirim salam ke abah ngn umi mu .. terima kasih maduku, madu zaza.. hahaahha..    .. sorry sokmo takdop hadioh untuk mu.. — with Raihan Zuliati Zahari and Ezzaty Aizul.



okay okay. kat atas nii. yang korang baca ni actually ucapan aku untuk ezzati tu. today, 17/7 birthday dia :) well tu ucapan kat mukabuku. then aku kopi dan pes dekat dalam blog ni. sebabnya malas nak buat ucapan lain. ape. ingt aku pndai sangat ke buat buat ucapan ni.. tu kire ucapan paling ikhlas dan paling sweet la aku buat untuk die. hahaha

p/s: sape sape yang lahir bulan july ni jugak, hepy bfday korang.

Tuesday, July 16, 2013

erghhh~

erghhhhhhhhhhhhhh. eh eh. assalamualaikum. :)

kau ni dah kenape mia. tahu tak. sekarang tengah gile tengok shawl, tengok tudung jename akel tu. stresssss kauu (melampu kan sampai stress bagai).. cari punya cari.. jumpe banyak fb yang jual tudung jenama akel tu weyh.. gile bak hang.. aku macam ape ntah.. tengok harge murah. tudung cantik cantik.. arrghhhhhh... sekarang tengah fikir lagi nk beli ni.. kene tanye pendapat kakak dulu ke. tapi kan. duit ngam ngam je ni. tapi ape de kisah. pinjam la kan. takkan mak tak kasi pinjam duit. nak beli tudung kot. bukan beli rokok. kuangkuangkuang.. :D.. lagipun tudung tu utk aku pakai jugak. bukan aku nak buat bungkus barang kan. kan kan.. so confirm mak kasi punya la. hahaha... lagipun, aku nak beli yang borong. walaweyh... aku dah macam separuh gila tengok tudung tudung jenis akel ni... kalau la aku kaya kan. aku beli smua kot. lantak la orang nak cakap ape...aku yang nak pakai... iye dak? hewhewhew..

tu kalau aku kaya.. kalau aku kayaa.. haaaaaaa. cakap pasal kalau aku kaya (mesti nyampah asyik ayt ni je kan), korang dah dengar lagu tu? lagu tu laa. lagu bila aku kaya(see, sebut lagi).. lagu altimet dengan awi rafael. sedap pulak sore awi ni kan. altimet tu takyah cakap. memang power die ni.. kalau bhgian ckp laju(rapping) ni memang die terror.. satu lagi yang aku respect, si malique.. lirik diorg memang pergh. luar kotak fikiran kate kau... awi plak aku first kenal time lagu first die la. pulanglah(entah betul ke idak tjuk ni). tapi lagu paling aku suke die nyanyi selain kalau aku kaya ni ialah asalkan aku ok. kenape minat? ntah.-.-.. dah minat. nak wat cmne. iye dak???

okelah. dah ngantuk. tapi taknak tidor. nak tengok citer la duluuu :) selamat bersahur korang! selamat berpuasa.

Monday, July 15, 2013

Giveaway Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan



jom kawan kawan, kite join give away ni. menang ke tak, itu lain kire. mane tahu kan, kalau kali ni rezeki kita,rezeki untuk bulan ramadhan ni. bab kata zizan. tawakal innahu, dop tera dop tahu. hehe



Segmen Hadiah Ramadhan by Diera Tekikushika




kalau boleh nak pashmina. tak kisah la yang mana mana pun.. (nak bagi kt kawan baik satu) hehe ;)



p/s: mia.amirha@gmail.com

kalau aku kaya -.-

kalau aku kayaaaaaaa.. kalau aku kaya........
*tu je pun lirik yang aku ingat*
-.-
bye


p/s : xtahu nak post abende. takde idea. then, penulisan tak la bagus. tak reti la nk wat wat ayat ni -.-

Wednesday, July 10, 2013

ramadhan al mubarak

selamat tinggal syaaban. selamat datang ramadhan :)