Followers

Pages

Tuesday, October 15, 2013

lame tak update

wuuuuuu. lame tak update blog. quite busy. baru start degreee.. so memang seriously busy. kalau tak busy pun, tak de line nak online sangat. ish. but its normal. lumrah kehidupan seorang student. accept it dengan hati terbuka. demi kejayaan :)

Wednesday, September 4, 2013

fahami






kadang apa yang kita alami nampak mudah di mata orang. namun kepayahannya hanya kita yang rasa. kita yang lalui. kita yang hadapi.



*semoga Allah tabahkan diri kita. iman kita

Saturday, August 24, 2013

bersama GG

last wednesday, 22nd august 2013, mia pergi jenjalan dengan geng GG(girls generation). cewah name group.. macam korea kau. tapi memang kitorg tiru pun. hahaha. biarlah.. sekali skale.. ape salahnyaa.. :) awal pagi seawal 7.30 pagi kitorg dah pergi HSNZ... nak tahu ape tu HSNZ? google please :p..  then dalam pkul 8 mcam tu la. kitorg beratur untuk amik no nak pergi buat medical check up. iyela. nak masuk belajar kene la buat medical checkup. takut2 kita ada something wrong somewhere kan.. haha.. dan hari tu, alhamdulillah. setelah sekian lama, kitorang dapat berkumpul penuh. 9 orang.. yes. ahli kitorg 9 orang je. xde la ramai sangat. and takde la sikit sangat kan...

kitorg ni bila dah jupe ape lagi, bergambar la. sebabnya.. kitorang tak pernah lagi ade gambar ckup geng 9 orang. selalu kalau bergmbar mesti tak ckup sorang la. dua la.. banyak sangat halangan nye haa... okay. tak payah banyak citer. tengok je la gambar gambar kitorang yang kiut lagi miut yut yut tu.. :)









ok. ni gambar first yang cukup gengg :')



edit by titie :)



*abaikan jika anda rasa ada gambar yang sama... sorry. mia men upload jee :)



ni saja nak bagitau...mia ade edit gambar.. untuk apa edit gambar.. nanti la mia bagitau. :)

kasih sayang:)
cinta hati :)


Monday, July 29, 2013

Topup Giveaway by Nur Nabilah

Assalamualaikum
Topup Giveaway by Nur Nabilah

Klik banner untuk join!!

Topup giveaway ini dianjurkan oleh Nur Nabilah. Hadiah-hadiah disponsor oleh Najihah , Izyan , Asma , Najwa , Na'na , Adila , Amalyna , Hidayah , Ezzatie , Ryna , Ierah dan Wawa. Sebanyak 19 topup yang bernilai RM113 kesemuanya untuk dimenangi!! Jom join giveaway ini.



*saye pengguna celcom.digi* :D

Saturday, July 20, 2013

birthday!

alhamdulillah. hari ni, 20th july genap umur 21 tahun :) alhamdulilah. Allah masih pinjamkan nyawa untuk terus beribadat dan terus menghambakan diri kepada DIA yang ESA :)

terima kasih tak terhingga buat family yang bagi hadiah, buat kawan kawan yang bagi ucapan. buat senior yang ucap.. :D and buat junior yang gile gile tu (call aku, aku dah tahu ape korang nak buat sebenarnye. hahaha). ape ape pun, thanks okay :D.. appreciate it :D

Friday, July 19, 2013

nineteen july two thousand thirteen

apa yang ada pada 19 july 2013? oke. pada insan biasa maybe ia x bermakna. BUT! untuk para siswa/i lepasan diploma uitm tidak. 19 july adalah hari yang mendebarkan. pada tarikh ini la, result penerapan kitorang akan keluar. result untuk kat mana kitorg sambung for degree.. takut uollss..

apa yang iolls (tetibe tukar panggilan) harapkan, dapat yang sama dengan geng geng baik. (GG).. harap sangat kitorg dapat tempat sama except wawa. untuk wawa, saye doakan dia dapat tempat yang paling dekat dengan umi die. senang. nanti adik(adikwawa) smbung belajar nanti, siapa nak temankan umi dia. at least, kalau dia dapat dekat, dia boleh balik selalu. :) berbalik pada result.. harap harap sangat itu result terbaik untuk kitorg. Allah knows what is the best for us.

semoga result yang keluar pada hari jumaat ni, dalam bulan ramadhan ni, dapat memberi sinar kebahagiaan buat kami.. semoga kami tabah dan redha apa jua result yang mendatang..

and  and
buat semua lepasan diploma yang sedang tnggu result macm iolls ni, gudluck korang. semoga kita dapat result yang terbaik.

with love,
AA

Thursday, July 18, 2013

life must go on

kehidupan.. menjalani kehidupan bukanlah satu benda yang senang dan mudah.. kehidupan ni penuh dengan warna warni, sebabnya, kehidupan kita penuh dengan dugaan.. kadang bahagia kadang duka. tapi dengan dugaan ini akan buat kita lebih tabah. kuat. berani dan lebih matang.. Allah ciptakan dugaan buat kita agar kita terus mencari dan bergantung pada-Nya. DIA suka akan hamba yang sering meminta pertolongan dari-Nya.. ingatlah.. kehidupan ini hanya sementara. namun dalam sementara itula, pelbagai dugaan yang perlu kita tempuh demi meraih akhirat yang sempurna.. insya-Allah :)

masing masing ada kehidupan masing masing. setiap orang ada masalah. setiap orang ada tanggunggjawab. setiap orang ada dugaan tersendiri.. kita sebagai manusia, takkan boleh expect yang orang orang disekeliling kita akan ada sentiasa dengan kita. kita kene sedar. mereka pun ada masalah dan ade tanggunggjawab.. kite sebagai orang yang rapat kene faham, redha dan memaafkan mereka kerana mungkn disaat kita memerlukan mereka, mereka tiada kerana ada yang lebih memerlukan mereka daripada kita memerlukan mereka. faham kan? simple. dan mungkin mereka tiada bersama kita kerana mereka sedang mempunyai masalah dan mereka tidak mahu berkongsi dengan kita kerana mereka tidak ingin kita turut merasai kesedihan yang melanda mereka. husnuzon la. sifat ini akan membuatkan kita lebih tenang.

ape yang boleh mia bagitau. setiap ujian, ada ganjaran. hadapi dengan senyuman.. bak kate shaheizy sam. biar orang buat kita. jangan kita buat orang. kata kata tu sentiasa mia pegang. dan biarlah orang nak kata ape kat kita. asal kita tahu apa yang kita buat. dan asalkan Allah sentiasa bersama kita. itu yang penting. Allah sentiasa ada dengan kita walau dimana kita berada dan dalam keadaan mana sekalipun :) apa pun yang terjadi. everythings gonna be okay :D hehee..


p/s: kepada sesiapa yang saya buat silap. maafkanlah diri ini. bagitau apa salah dan silap saya. jangan pendamkan. saya takkan dapat perbaiki diri jika tidak ketahui apa salah saya. dan satu, fahamilah. saya insan biasa yang penuh dugaan dan kadang terlupa janji.. mungkin bukan terlupa. tapi janji yang belum ditunaikan kerana kekangan yang penuh melanda diri yang khilaf ini :)

assalamualaikum

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com




*ade jugak blog yang saye tak jumpe dekat mane butang follow die :(.. xpela. just try.

Wednesday, July 17, 2013

hepy befday!

putih: ezzati maroon:amilia biru:raihan


assalamualaikum...........

selamat hari jadi buat sahabat dunia akhirat Amilia Aminudin dan Raihan Zuliati Zahari iaitu Ezzaty Aizul.. selamat ulang tahun yang ke 21.. moge bhgia sentiasa.. mek ti, terima kasih untuk segalanya sahabat. kite kwn baik lebih kurang 10 tahun dh. mek ang je baru 5 6 thun  hahaha. dop kisah la lame mane pun kite kawan, asalkan kita bahagiaaa... rindu ke mu mekti er.. mu la geng baik aku hok susah sangat aku nak jupe.. blajor jauh. balik pun sehari dua je.. sabor je. hahaha.. tapi demi masa depan mu, aku ngn mek ang redha. hahaha. semoga mu sentiasa brjaye dunia akhrat.. kirim salam ke abah ngn umi mu .. terima kasih maduku, madu zaza.. hahaahha..    .. sorry sokmo takdop hadioh untuk mu.. — with Raihan Zuliati Zahari and Ezzaty Aizul.



okay okay. kat atas nii. yang korang baca ni actually ucapan aku untuk ezzati tu. today, 17/7 birthday dia :) well tu ucapan kat mukabuku. then aku kopi dan pes dekat dalam blog ni. sebabnya malas nak buat ucapan lain. ape. ingt aku pndai sangat ke buat buat ucapan ni.. tu kire ucapan paling ikhlas dan paling sweet la aku buat untuk die. hahaha

p/s: sape sape yang lahir bulan july ni jugak, hepy bfday korang.

Tuesday, July 16, 2013

erghhh~

erghhhhhhhhhhhhhh. eh eh. assalamualaikum. :)

kau ni dah kenape mia. tahu tak. sekarang tengah gile tengok shawl, tengok tudung jename akel tu. stresssss kauu (melampu kan sampai stress bagai).. cari punya cari.. jumpe banyak fb yang jual tudung jenama akel tu weyh.. gile bak hang.. aku macam ape ntah.. tengok harge murah. tudung cantik cantik.. arrghhhhhh... sekarang tengah fikir lagi nk beli ni.. kene tanye pendapat kakak dulu ke. tapi kan. duit ngam ngam je ni. tapi ape de kisah. pinjam la kan. takkan mak tak kasi pinjam duit. nak beli tudung kot. bukan beli rokok. kuangkuangkuang.. :D.. lagipun tudung tu utk aku pakai jugak. bukan aku nak buat bungkus barang kan. kan kan.. so confirm mak kasi punya la. hahaha... lagipun, aku nak beli yang borong. walaweyh... aku dah macam separuh gila tengok tudung tudung jenis akel ni... kalau la aku kaya kan. aku beli smua kot. lantak la orang nak cakap ape...aku yang nak pakai... iye dak? hewhewhew..

tu kalau aku kaya.. kalau aku kayaa.. haaaaaaa. cakap pasal kalau aku kaya (mesti nyampah asyik ayt ni je kan), korang dah dengar lagu tu? lagu tu laa. lagu bila aku kaya(see, sebut lagi).. lagu altimet dengan awi rafael. sedap pulak sore awi ni kan. altimet tu takyah cakap. memang power die ni.. kalau bhgian ckp laju(rapping) ni memang die terror.. satu lagi yang aku respect, si malique.. lirik diorg memang pergh. luar kotak fikiran kate kau... awi plak aku first kenal time lagu first die la. pulanglah(entah betul ke idak tjuk ni). tapi lagu paling aku suke die nyanyi selain kalau aku kaya ni ialah asalkan aku ok. kenape minat? ntah.-.-.. dah minat. nak wat cmne. iye dak???

okelah. dah ngantuk. tapi taknak tidor. nak tengok citer la duluuu :) selamat bersahur korang! selamat berpuasa.

Monday, July 15, 2013

Giveaway Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan



jom kawan kawan, kite join give away ni. menang ke tak, itu lain kire. mane tahu kan, kalau kali ni rezeki kita,rezeki untuk bulan ramadhan ni. bab kata zizan. tawakal innahu, dop tera dop tahu. hehe



Segmen Hadiah Ramadhan by Diera Tekikushika




kalau boleh nak pashmina. tak kisah la yang mana mana pun.. (nak bagi kt kawan baik satu) hehe ;)



p/s: mia.amirha@gmail.com

kalau aku kaya -.-

kalau aku kayaaaaaaa.. kalau aku kaya........
*tu je pun lirik yang aku ingat*
-.-
bye


p/s : xtahu nak post abende. takde idea. then, penulisan tak la bagus. tak reti la nk wat wat ayat ni -.-

Wednesday, July 10, 2013

ramadhan al mubarak

selamat tinggal syaaban. selamat datang ramadhan :)

Thursday, June 6, 2013

ENAM JUN DUA RIBU TIGA BELAS

ALHAMDULILLAH
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah :). akhirnya sahabat dunia akhirat mia, Norhafizatul Fakehah Mazalan selamat diijabkabulkan dengan jodoh dia dunia akhirat (insya-Allah), Ariff (maaf. name penuh lupa).. 

sedihnya, hanya Allah saja yang tahu. yela.. lepas ni dah tak boleh nak tidur dengan fakehah lagi. tak boleh sesuka hati pergi jenjalan dengan dia lagi.. kene mintak izin suami dia dulu la nak bawak dia pergi mana mana..  tapi tetap bersyukur sebab dia dah jumpa jodoh dia :) dia dah jumpa imam dia yang boleh membimbing dia menuju ke syurga Allah, insya-Allah ;)

buat fakehah, tahniah sayang. moga awak kekal bersama suami tercinta dunia akhrat. semoga jadi isteri yang solehah. semoga menjadi umi yang solehah ;) semoga mendapat anak yang soleh dan solehah ;)


buat arrif, tahniah.. sila jaga kawan saya tu baik baik.. jangan sesekali sakiti dia. bimbingla dia menuju syurga Allah ;) bimbingla dia menjadi isteri dan umi yang solehah. sentiasalah bersama dia suka dan duka :)

TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH 

okay. sekarang photoss timeee.. 
silalah menjamu mata sikit untuk gambar gambar yang ada ;)

fakehah & ariff

wawa,nini,mia,kehah,ariff
tirah,ma,titie,mus (dayah xde dalam gambar :'( )

kamiii ;)

Saturday, May 25, 2013

rindu setengah mati

Kata-kata Ustaz Don Daniyal:

"Kalau rindukan seseorang, baca AL-FATIHAH sambil tangan di dada. Dan berzikir kepada Allah dengan niat semoga dia merasai rindu kita padanya" 

Thursday, May 9, 2013

:O

:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O

kau dah kenape mia? hehe. alhamdulillah.. dah cek result la.. alhamdulillah. result yang tak disangka sangka :) alhamdulillah dah dapat grad dengan jayanya :)..

kat sini nak buat ucapan boleh? ala. korang cakap tak boleh pun, mia still buat kann... yang hadooo..
thanks buat semua yang banyak bantu, bagi semangat.. buat mak ayah, family, kawankawan, GG (bukan gigi tapi girls generation), raihan, titie.ninie.tirah.kehah.ma.mus.wawa.dayah.. buat SPG (super power gurl) ain.kema.dayu.esoh.. buat kawankawan ac110B. buat senior. adidiee.. kak fizah.. semua senior.. geng pka. geng ape lagi? tutee.. junior2 tersayang.. shalo,mira,jiji,qis,anim,mia.. semua laa... nak sebut satu satu, sampai esok tak habis kot.. ha ha ha.. buat lecturerrr...

last but not least.. sayang korang ketat2 ;)

Wednesday, May 8, 2013

scary thing!

result? whoa :O.. so scaryyyy... ape? korang tak rasa?  yela. yang mane student dip uitm tu rase la ke'scary'nan tu -.- ..  sape tak takut wey, result tu. result.. kalau dapat dean list alhamdulillah. tapi kalau tak? kuciwaaaaaaaaaa. tapi kalau ade repeat? lagi kuciwa.. kalau banyak pulak tu paper repeat? damn.. eh eh eh. nauzubillah.. saye tak maksudkan sape sape.. just bayangan. dush dush. pergi jauh jauh bayangan yang karut marut tu... sekejap je rase.. rase macam baru semalam habis paper last kan.. *biar dah bosan tahap gaban duk rumah sebulan ni -.-... tapi kira tak sampai sebulan la. last paper 14/4 kalu tak silap. tapi 9/5 dah dapat result.. pantas jugak pihak uitm sediakan result. tahniah tahniah ;)... dah lupekan pantas ke pintas ke. ape ke. yang penting. result ni.. nak dean list. tapi tak berapa yakin dengan satu paper tu.. soalan die macam senang. tapi yang tukang jawab ni ha.. hampehh. jawab macam ape jee..

ape yang penting sekarang is DOA... thats the point.. Allah Maha Mendengar. saat2 last ni pun DIA mampu ubah result kalau DIA nak :)..
soooooooo
seikhlas hati jiwa raga bakul semua la.. mia doakan agar semua student dip uitm dec 2012 until april 2013 dapat result yang gempak mempak gitu...
semoga semua dean list. mane yang dh kekal dapat dean list, dapat ANC(anugerah naib canselor). mane yang tak bernasib baik ( bukan tak bernasib baik sebenarnya, tapi ujian dari Allah), akan dapat result yang cemerlang gemilang terbilang rembulan jugak la agar pointer CGPA korang naik.
amin amin amin amin....................

ape pun keputusannya, tungguuuuuu

Sunday, May 5, 2013

doa

Bismillahirrahmanirrahim
semoga Allah menghantar tentera-tenteraNya untuk memusnahkan mana mana pihak yang melakukan penipuan dalam piliharan raya umum ke 13 sepertimana Allah menghantar tentera-Nya untuk menghancurkan tentera bergajah yang cuba memusnahkan kaabah..
aminn 
:)

p/s: Allah sentiasa bersama orang orang yang benar..

Tuesday, April 23, 2013

FAME NAME

fame name? ape maksud die? kalu google translate la kan. maksud diaa "nama kemasyhuran".. kirenya maksud dia nama yang masyhur la kan? hewhewhew..

fame name:

f (fakehah)
a (athirah)
m (mahirah)
e (ezzati)
n (nurruwaidah)
a (amilia)
m (musaybah)
e (ezzani)


tapi sekarang kene tukar lagi. sebab dah ada sorang lagi kesayangan kami. wink winkwink..
h (hidayah)

nak jadi ape? ntah.. hahaha. 

Sunday, April 21, 2013

ehem MISS HUDA.. thanks for the doodle


wah wah wah
cantik tak?
hehe
by the way, thanks untuk MISS HUDA for the doodle yaw.. cantek.. cantek sebab warne biru dan mungkin cantik sebab name kat dalam tu. hewhew. perasan je lebih.. i think cantik sebab orang yang buatkan ni kot :) hehe. btw, thanks again again and againn ;)

Saturday, April 20, 2013

'Segmen Free Doodle Nametag #1 by Huda'



#join #jom

Wednesday, April 17, 2013

sampaikan rindu



oh bulan
sampaikan rinduku
oh bintang 
kirimkan cintaku
yang hilang pastikan bersatu
oh sayang
didalam mimpimu

oh bulan 
sampaikan rinduku
oh bintang kirimkan cintaku
yang hilang mungkinkah bersatu
oh sayang 
dimana dirimu

malam ini 
aku sendiri
menanti dan terus menanti

malam ini 
aku sendiri lagi
menanti dan terus menanti

usah ditangis lagi
usah dirindu lagi
pasti kita bertemu nanti

usah ditangis lagi
usah dirindu lagi
pasti kita bertemu
pasti
pejamkan matamu kasih

nyanyian : Izzue Islam & Sharifah Sakinah

penat

jaga hati orang ni penat. jaga hati sendiri pun penat

Tuesday, April 9, 2013

saat terakhir

3 days to go :/..
tiga hari je lagi tibanya masa untuk mia secara rasminya meniggalkan kolej kerawang. meninggalkan bilik yang mia tinggal sekarang. can all of you feel what i feel? sedih nye.. nanti dah susah nak jumpa kawan kawan.. nak jumpe junior, senior. :'(.. walaupun sedih, hope tak ada course yang sangkut. mia kalu boleh nak grad on time. and insya-Allah with selempang pink.. kalau tak dapat pun, tak apa. maybe bukan rezeki. rezeki Allah banyak. dekat mana mana pun ada. but sometimes, kita yang tak perasan. kita yang tak sedar. dan kita yang tak pandai nak bersyukur kan.. hmmm

sedih sebenarnya bila teringat ayat titie yang tu la malam last and maybe last time yang kitorang satu geng lapan orang cukup time study. lepas ni maybe dah susah nak bersama macam tu. maybe nanti ade yang dapat kat lain ke. kawan kawan sekelas pun macam tu. lepas ni dah susah nak kumpul same same. nak bergelak ketawa lagi. kalu contact pun, tak sama sebab tempat berlainan. tapi pape pun mia doakan semua kawan kawan mia berjaya dunia akhirat ;)

demi masa yang semakin suntuk ni. dan masa yang tinggal saki baki je lagi ni, we need to appreciate that time. masa itu emas. :)

dan segala kenangan di UiTM ni takkan dilupakan. segala suka, duka, gelak tawa. semuanya la :)


#Jaga Diri Jaga Iman#

Sunday, April 7, 2013

no title

hai korang :)
petang tadi mia exam FAR. financial accounting. susah ke senang? boleh jawab ke tak?
no komen.. mia jawab je, tapi macam tak boleh jawab. so stress. ramai jugak yang tak boleh jawab but still ada yang boleh jawab. maybe mia tak boleh jawab sebab tak berapa nak study. takpela. benda dah nak jadi. redha n berserah je pada DIA untuk tentukan result. harap, DIA lembutkan hati lecturer yang tanda paper tu. aminnn ;)

nak tukar topik kejap. ^_^

mia pernah baca tweet Dena Bahrin. kalau kita tak puas hati atau ade masalah dengan seseorang. terus terang dengan dia. atau mengadu pada Allah. jangan bagitau dunia.. tapii mia bila ada masalah, suka kongsi dengan seseorang.... mia just need someone yang bila mia cerita, die akan nasihat balik. kalu mia yang salah, mia nak die nasihat agar mia menjadi lebih baik. but if tak, mia nak die bagi nasihat yang boleh buat mia tabah.. tapi bila dah baca tweet tu, mia try untuk tidak bagitau sesiapa. terus direct mengadu pada Allah.. 

ade betul jugak apa yang Dena cakap.. sebab kalau kita terus direct kat orang tu, kita akan lega sebab masing masing akan tahu ape kekurangan, dan kita akan perbaiki kekurangan tu. kalau kita bagitau satu dunia, pasti ada yang salah faham atau yang salah tafsir tentang masalah tu. sebabnya, yang tahu hujung pangkal masalah tu, antara kita dan orang tu je. tapi kann sedih bila kita bagitau someone tentang masalah kita, someone tu buat dek je. tu buat kita streess pulak kan. so, better just keep quiet and back to Allah. citer je kat DIA. DIA sentiasa ada untuk kita ;)

but. sometimes we need someone who can share her/his problem with us. and we also can share our problem with him/her.
tapi tak semua orang akan kongsi masalah yang kita hadapi. tak semua orang dengar masalah kita. tak semua orang sudi luangkan masa untuk kita luahkan apa yang kita rasa.

tapi. kat luar sana. masih ada yang mengambil berat tentang kita. cuma kadang dia tak tunjuk ;) think positive.

tapi yang pasti! Allah selalu ada untuk kita ;) ku tahu ku adaMu :)

p/s: alhamdulillah masih punya sahabat yang susah senang bersama. sahabat yang sentiasa membawa saya ke jalan yang benar walaupun saya selalu menyakitkan hati meraka atau sebaliknya. sahabat umpama air yang dicincang takkan putus ;)

Monday, April 1, 2013

as a motivation

"do your best. jangan letak expectation yang too high. just enjoy n try your best. pastu tawakal. serahkan semua kat ALLAH. even if u don't get what you want, tak perlu susah hati sebab awak dah usaha. kalau tak dapat tu, maybe tu adalah a sort of ujian ALLAH. so, jangan susah susah hati k. try study and enjoy. xde orang akan salahkan awak if awak dah usaha"


p/s: 
khas dari kak fizah(Senior) dan saya khaskan buat semua :)

#JagaDiriJagaIman

Thursday, March 28, 2013

27 MAC 2013 - ENT 300

alhamdulillah. today is the first paper for the final exam for last semester in diploma. exam ape? exam ent 300 atau panjangnya entrepreneurship! fuh ejaan... ape ape pun, segala puji bagi Allah kerana dengan izin-Nya, mia dan kawan kawan dapat jawab exam dengan tenang. dapat jawab exam dengan jayanya. ceewaaahh. jayanya.. tapi target dalam dot dot dot je..(rahsia la. hehe). takpela. dah nak buat macam mana. carry mark pun alhamdulillah cukup makan. so, nak target tinggi tinggi tak berani la. kan tak dapat nanti, sape yang menoggeng tonggeng?? diri sendiri jugak. so better kita letak target tu so so je. tak tinggi. tak rendah :)

tadi, after habis je exam ni, saje jela berpakat dengan titie kononnya nak ajak haziq makan kat luar. then mesej la si haziq tu

mia: haziq. jom makan kat luar. release stress. haha.
haziq: oke. nak pergi bandar jugak nanti. tunggu kat kerawang.

-lebih kurang macam tu la mesej kitorang-

tapi kami bertiga je yang pergi. ade dua buah kerete lagi yang join. wawa naik dengan musaybah dan dayah satu kereta. then tirah n kehah satu kereta. mula mula kitorang pergi bandar. pergi farmasi. haziq nak beli ubat ape ntah.. then lepas tu, terus kitorang pergi dekat zie corner. dekat dengan waterfront kat pulau kambing tu. kitorang makan ape? ade yang order chicken chop, nasi lemak, fries.. not bad la makanan kat situ. tapi disebabkan mia kurang dengan chicken chop, jadi mia rasa macam 50-50 je rasa dia. hahahaha. ape ape je la kan. asalkan perut ni tak berkeroncong :D

lepas makan, kami pergi tunaikan kewajipan sebagai hamba-Nya. kitorang pergi solat dekat masjid putih. lepas tu, terus balik kolej la. dah penat sangat semua orang. yela lepas exam terus keluar. tak rehat langsung. sape yang tak letih. ye idok? hehe.

actually, ada gambar. tapi dalam tab tirah. so tak boleh nak upload lagi. nantila. bile tirah dah bagi soft copy, mia try update. tu pun kalu mia ingat la.. tu pun kalu korang sudi tengok. hehe ;)


huarghhhhhh *skill menguap

i think got to go now. hehe.. dah mengantuk ni. malam ni tinggal berdua je dengan nai sah. mahirah n jue balik rumah masing masing. dua dua balik sebab nak jumpa ank sedara. haha.. tetibe rindu pulak dengan si sofiyah (my niece).. bile la boleh jumpe lagi agaknya kan. ade rezeki nanti, ade lah kan. :)

okeylah korang. nite ^_^

#JagaDiriJagaIman

Friday, March 22, 2013

always

dah bermula study week untuk sem last diploma ni...
cepat gile mase berlalu.. tu tandanya kita semakin tua dan kematian semakin hampir.. 
last day  pembelajaran baru ni, after last quiz for this diploma, insya-Allah.. kitorang (ac1106b) kumpul ramai2. kitorang amik gambar ramai2.. masing2 pakai baju time presentation ENT300 masing masing.. memang meriah. macam hari raya je rase. hehe... dan yang tak disangka. kawan kitorang, diniy sanggup datang sebab kami.. terharu kot tengok dia. hehehe.. alhamdulillah. dia sentiasa ingat kami ;).. nanti kat bawah ni, korang boleh tengok gambar gambar kami.. tapi agak sedih sebab ada lagi yang tak cukup.  budak laki pun tak cukup.. tapi takpe. masih ade mase.. habis paper nanti, boleh ambil gambar lagi.lagipun kitorang dah rancang nak buat BBQ sama sama. time tu boleh ambik gambar lagi kann ;)

nah untuk tatapan korang :)

kami

anun,fathin,wawa,syu,siti,ain

ma.tirah.titie.kehah.mus.mia

zatiey,pqah,kema,azie,etah,ummi

sarah,kema,dayah,ain,esoh,dayu 
3/4

haziq,apek,camim (kerey xde)



korang :
~alwayz terhebat
~alwayz in my heart
~alwayz be my friends untill jannah
~alwayz in my mind

sayang korang ketat ketat.. thanks sebab terima mia dan layan mia dengan begitu baik even mia ni dari kelas lain dan masuk kelas korang. kihkihkih... 

love all of you for a thousand years
love all of you for a thousand more

;)

Thursday, March 14, 2013

:'(

assalamualaikumm :)
dah lame tak update this blog
sangattttt busy.
kalau tak busy pun, malas. kalu tak malas pun, tak ingat nak update. kalu tak ingat pun saje malas. kalu tak saje malas pun. tak ingat la tu.. hahaha.

nak update ape? entah. sekarang dah tak tahu nak update ape. 
OKAY. let me tell you something. just tinggal one week je lagi untuk study dalam kelas kelas yang best time diploma kat UiTM Chendering tu. SEDIH :'(..
nanti dah tak boleh nak belajar sekelas lagi dengan kawan kawan. kalau sekelas pun, tak semua. maybe just a few.. huwaaaaa.. then dah tak boleh nak jumpa dengan lecturer-lecturer yang dah rapat sekarang ni. kalau jumpa pun, bile la. nanti bila dah masuk degree confirm busy. susah nak lepaklepak macam sekarang. 
------------------------------------
*taknak fikir lagi. enjoy dulu saat saat terakhir kat kampus ni*